Förortssvensken!

Schaaa Broschan!

Kvällens inlägg tillägnas den minst sagt irriterande förortssvensken! Och då menar jag givetvis inte att en person är irriterande för att denne bor i en förort, utan för att vissa av dessa tydligen mångkulturella individer pratar svenska med brytning.

Att prata svenska med brytning när man är född och uppväxt i sverige med svenska föräldrar är igen dålig bedrift. Jag har ofta funderat kring detta ämne och begriper inte riktigt fördelarna här.

Kanske är det så att man känner sig mer exotisk och tillfreds med sig själv, lite som en solbränd matador. Varför inte också slänga på sig en hawaii skjorta och ett par solbrillor för att sedan glida in på en arbetsintervju och presentera sig som Anders Svensson - med brytning.

Man behöver inte vara nån Einstein för att se vart jag vill komma och visst är det löjligt! Så löjligt att man faktiskt skäms när man får höra det.



- Modern Youth


Kommentarer
Postat av: Pumpan

Ett annat bra exempel på att svenskan verkar vara ett språk som lätt glöms bort är ju vår kära Victoria Silvstedt. Som efter 2år i USA glömde bort det svenska spåket totalt och var tvungen att använda engelska ord när hon pratade.

2009-02-13 @ 10:36:24
URL: http://helenrubins.blogg.se/
Postat av: Angelica

Klockrent!



Blir tokig på folk som är födda, uppvuxna i Sverige och dessutom har helt svenska föräldrar... MEN ändå inte kan prata "normalt"

Tycker även nästan att det är ett hån mot de som försöker prata rent på svenska, men har talfel eller som är från annat land!

2009-02-13 @ 14:10:45
URL: http://angelicablohm.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0